Földimogyorós – vajas – rizses ropogós

Ráakadtam egy nagyon jól kinéző sütire. Valamiért az USA-ban szokásos július 4-i grillezéshez ajánlották, de ne várj vele 1 évet, hátha sikerül más napokon is. Írd meg, ha van ötleted egy-egy összetevő helyettesítésére….

Jellemzők: Vegán, Gluténmentes, Finomított cukormentes, Kukorica szirup, Mindössze 5 összetevő

“.. a tökéletes választás egy forró napra, amikor nem szeretnéd bekapcsolni a sütőt, vagy bármikor szükséged van egy gyors desszertre, több embernek. A titokzatosan egészséges, rizses ropogós kockák csak néhány összetevővel készültek, nincs mályvacukor, és nincs szükség sütésre! …”

Vegan rizs ropogós kezelések

… először össze kell keverni a vajat, az édesítőszert, a vaníliát és a sót. De ha egyszerre csak egy tálba akarsz dobni, az is jó! Ha ragacsos keveréket kaptál, akkor a rizspehelybe forgatott golyókat kész a kezeiddel, vagy benyomhatja a bélelt serpenyőbe, majd befagyhat, amíg meg nem áll.

A recept a mályvacukor helyett a mogyoróvajra vonatkozik, de ha allergiás vagy mogyorómentes osztályra küldte őket, akkor is napraforgó vajjal, mandula vajjal, kesudióval vagy akár kókuszos vajjal dolgozik . Még akkor is, ha szereted a mogyoróvajat, szórakoztató lehet a recept különböző receptekkel vagy magvakkal való megpróbálására, hogy kedvenc ízkombinációját megtaláld.

Egészséges rizs ropogós kezelések

 


A recept 9-12 kocka, de könnyedén megduplázható egy nagyobb tömeg számára.

Ha nagyobb receptet készít, csak dupla összetevőt használjon, és használjon nagyobb tepsit. Olyan gyorsan megy, hogy egy nagyobb tétel létrehozása soha nem rossz ötlet!

Teljes idő: 10m

Hozam: 9-12 kocka

 

Hozzávalók (szerkesztés alatt)

 • 3 cups rice crispies, gf if desired
 • 1/2 cup + 2 tbsp nut butter or allergy-friendly sub
 • 1/2 cup agave or honey
 • 2 tsp pure vanilla extract
 • 1/2 tsp salt
 • optional 2-3 tbsp protein powder

Instructions

*To make the optional chocolate topping, simply melt 1/2 cup chocolate chips with 2-3 tsp oil. Chocolate burns quickly, so be careful and stir very often. I also stop heating before all the chips are melted, then keep stirring without heat to finish the melting process.

If not already stir-able, gently heat the peanut butter to soften. Stir with the sweetener, vanilla extract, and salt. Pour over the rice crispy cereal and stir very well, making sure to coat all the crispies. You can either form the mixture into rice crispy treat balls, or line an 8×8 pan with parchment or wax and spread the mixture evenly into the pan. (Note: Feel free to double the recipe and use a 9×13 pan if a larger yield is desired.) Place a second sheet of parchment or wax on top, then press down as firmly as you possibly can. If desired, top with the chocolate sauce. Freeze for at least a 1/2 hour before slicing into bars. Leftovers can be refrigerated, frozen, or stored loosely covered in a cool place.

Read more at https://chocolatecoveredkatie.com/2018/05/29/peanut-butter-rice-crispy-treats/#W5poX2Ae8xwDXZyQ.99

 • 3 csésze rizskrízzel, ha szükséges
 • 1/2 csésze + 2 evőkanál vajat vagy allergiás alát
 • 1/2 csésze agát vagy mézet
 • 2 ts tiszta vanília kivonat
 • 1/2 ts sót
 • opcionálisan 2-3 evőkanál fehérjetartalmú por

Utasítás

* Az opcionális csokoládé előkészítéséhez egyszerűen olvadjon fél csésze csokoládé zsetont 2-3 ts olajjal. A csokoládé gyorsan ég, ezért legyen óvatos és nagyon gyakran kevergetni. A fűtést is megállítom, mielőtt az összes zsetont megolvasztanák, majd melegítés nélkül kevergetni kell az olvasztási folyamat befejezéséhez.

Ha még nem keveredik, finoman melegítse fel a mogyoróvajat, hogy lágyuljon. Keverje hozzá az édesítőszert, a vanília kivonatot és a sót. Öntsük át a rizs ropogós gabonát, és jól keverjük össze, győződjön meg arról, hogy az összes crispies-t bevonjuk. A keveréket répaszeletes golyókká alakíthatja, vagy egy 8 × 8-as serpenyővel egy pergamen vagy viasz vonalat készíthet, és egyenletesen eloszthatja a keveréket a serpenyőbe. (Megjegyzés: Megengedheti a receptet kétszeresére, és 9 × 13-as serpenyőt használhat, ha nagyobb hozamot kíván.) Helyezzen egy második pergamenlapot vagy viaszt a tetejére, majd nyomja le olyan erősen, amennyire csak lehetséges. Kívánt esetben tetejét a csokoládé öntettel. Fagyassza le legalább 1/2 órát, mielőtt a rudakat szeleteli. A maradékokat hűtve, fagyasztva vagy hűvösen lefedve tárolhatjuk…”

 Adatvédelmi szabályzat